perjantai 6. huhtikuuta 2012

Luovan tauon jälkeen on aika jatkaa hylättyjen liike- tuotanto- ja asuintilojen tutkimista. Keväthän on parasta aikaa kyseiselle toiminnalle, kun puissa ei ole vielä lehtiä jotka piilottaisivat mahdolliset kohteet, eivätkä kinokset enää haittaa kulkua. Päivän pidetessä on helpompi selviytyä ehjin nahoin tutkimusmatkoilta kuin syksyn pimeydessä kompastellen. Myös voimakkaimmat tuoksut ja home- sekä sienikasvustot ovat talven jäljiljtä vielä vähimmillään. Mutta pidemmittä puheitta, matka alkakoon.


Ensimmäisenä kohteena ja alkuveryttelynä käydään tutustumassa vanhaa tuttuun  ja tarkastetaan sen saamat vauriot runsaslumisen talven jäljiltä. Julkisivu näyttää yhtä juhlavalta kuin ennenkin. Pihassa ei näy edes eläimen jälkiä, saati ihmisen. Yksinäinen ravintola keskellä lumista erämaata on saanut olla rauhassa.

 

Niin kuin sanassa sanotaan: Ei vain sielu, vaan myös ruumis tarvitsee ravintoa. Täältä jos mistä sitä saa molempiin tarpeisiin ja vielä kahvia jälkiruoaksi. Tosin sen verran on kasvillisuus vallannut alaa takaisin, ettei kaunis mainoskyltti juuri näy vieressä kulkevalle valtatielle. Eikä sen puoleen, ruokapuoli sulki ovensa yli kaksikymmentä vuotta sitten ja hengenravintokin alkaa olla vähissä katon tullessa alas ja haudatessaan menneen elämän muistot ikuisiksi ajoiksi alleen.


Pysähdy ajoissa, tämä ei ole kehoitus vaan käsky. Itse en ravintolayrittäjän housuissa olisi laittanut kyseistä tarraa ulko-oveen toivottamaan asiakkaita tervetulleiksi, vaikka ei se varmasti ainoa syy ollut, joka on johtanut tähän surulliseen lopputulokseen.


Ruokailutilan arkkitehtuurisesti erikoisena ratkaisuna on vetovoimainen avokatto, josta voit katsella taivasta rauhoittuessasi hyvän ruoan ääressä.


Sitten voidaankin käydä kabinetin puolelle tästä punaisesta keinonahkaovesta. Täytyy kyllä sanoa, että on kaunein ovi, mitä olen koskaan eläessäni nähnyt. Tätä olisi voinut katsella vaikka koko päivän, jos ei ravintolan lattialla olisi ollut nilkkoihin asti vettä ja katto roikkunut uhkaavasti viimeisten kiinnikkeidensä varassa.


Jokseenkin siivotonta muuten niin viihtyisässä ravintolassa. Parasta Pirkanmaalta, kuten mainoslause kuuluu.


Salin puolikin on epäjärjestyksessä, mutta huomattavasti kuivempi kuin varsinainen kabinetti. 


Elvis has not left the building. 


Hyvätasoinen ravintola tarjoaa asiakkailleen luonnollisesti myös yleisöpuhelimen. On kuitenkin syytä harkita eri mallivaihtoehtoja ennen kolikkopuhelinlaitteen tilaamista. Minkä sinä valitsisit seuraavista laadukkaista vaihtoehdoista?
Puheneliö 1. vai puheneliö 2.? Vaiko puhepisara, rahakepisara tai kenties juttusoppi?
Tämän ravintolan johtaja ei valinnut mitään mallia näistä, vaan tilasi seinäpuhelimensa toiselta valmistajlta.


En tiedä kuvittelenko, vai seisooko joku tuolla kulinaristien hylkäämässä loukossa. Kenties ajan vangiksi jäänyt omistaja, joka ei pääse eroon ravintolansa menneestä loistosta, vaan vaeltelee tyhjissä saleissa kunnes lopullinen sortuminen vapauttaa.


Todellisuus, sellaisena kuin sinä sen näet. Todellisuus, sellaisena kuin sinä haluat sen nähdä. Vai voiko siihen edes vaikuttaa tahdonvoimalla tai itsesuggestiolla? Ihminen on hyvin haurasta materiaa varustettuna tiedostamisen- ja ajattelun lahjalla. Vaikka pidämmekin itseämme evoluution huippuna, olemme kuin sokeita. Näemme vain yhden ulottuvuuden tästä kaikkeudesta vaikka niitä voi olla lukematon määrä. Laajenna sinäkin näkemystäsi ja ajatteluasi parhaasi mukaan. Mieti mitä on, ja mitä haluaisit olevan. 
Tee maailmastasi itsesi näköinen, kunnioittaen kuitenkin kaikkea elollista ja elotonta ympärilläsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti